вторник, 19 юни 2012 г.

Германия гръмна: Гуардиола поема Байерн Мюнхен!


Засега Пеп мълчи по въпроса

Най-успешният треньор през последните години Хосеп Гуардиола обмисля оферта да поеме Байерн Мюнхен. Сензационната новина бе изстреляна от германския таблоид „Билд“, който твърди, че Пеп ще застане на треньорското кресло на „Алианц Арена“ от лятото на 2013-а година.

Засега Гуардиола, който превърна настоящата Барселона в може би най-великия клубен отбор в историята, мълчи по въпроса. Той е в почивка, след като напусна каталунците с мотива, че е пренаситен от успехи и има нужда да презареди батериите.

Историята е следната – първият контакт между Байерн и Гуардиола е осъществен веднага след финала за Купата на Краля на 25 май. Тогава спортният директор на баварците Кристиан Нерлингер е в Мадрид, за да следи изявите на халфа на Атлетик Билбао – Хави Мартинес, а също така е отправил оферта и към испанския специалист.

Предложението е валидно за началото на сезон 2013/2014. Все пак скептиците, дори сред феновете на немския колос, са повече отколкото оптимистите, тъй като Пеп отказа заплата от 13 млн. паунда на година от самия Роман Абрамович. Руският милиардер мечтае да види Гуардиола на мостика на Челси, но засега опитите му удрят на камък. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар