вторник, 19 юни 2012 г.

Шумахер би трябвало да спечели във Валенсия


Михаел Шумахер трябва да бъде считан за основен претендент за победата в предстоящото Гран при на Европа на пистата във Валенсия този уикенд.

Формула 1 може да се сдобие с осмия си победител за сезона, а от Пирели поясняват, че ключово за победата ще бъде представянето в квалификацията за Гран прито.

Директорът на италианската марка Пол Ембри счита, че тясното трасе с дълги прави и бавни завои, наподобяващо пистата в Монако, ще позволи на Шуми да се възползва от качествата на болида на Мерцедес, които го изведоха до първата позиция в княжеството.

„Той дори щеше да спечели в Монако, ако не бе наказан. Защо да не победи във Валенсия. Трябва да очакваме полпозишън от някого като Михаел".

„Знаем, че Валенсия е сложно трасе и тук трудно се получават интересни състезания. Изпреварването е трудно и има някои елементи от Монако. Ще има високи температури и поради тази причина ще използваме меките и средни гуми, така че деградацията ще е по-слаба. Няма да я има ситуацията от Канада, където „супер софт" гумите бяха използвани на ръба на възможностите си".

Няма коментари:

Публикуване на коментар