неделя, 16 септември 2012 г.

Стефан Ленгаров- световен шампион по канадска борба

Най- после световен шампион! 

 

  Стефан Ленгаров е състезател по канадска борба, на 24 години, от София. След 5-годишна серия на сребърни медали, в която  на Стефан все му се разминаваше златото, тази година на Европейското първенство в Полша след финал с
Тимур Мамедов от Русия той най- после все златото в категория 80 кг. лява ръка, на която Стеф е по- силен,  и стана европейски шампион. Това донесе голяма радост, освен на Ленгаров и близките му, така и на феновете му и изобщо на всички българи.

  На 15 септември, на провеждащото се Световно първенство в Бразилия, след като пребори конкуренцията по време на елиминациите без особен проблем, Стефан отново достигна до финала.
Този финал беше изключително драматичен и  като цяло един от най- оспорваните и интересни мачове на състезанието.
След няколко повторения на срещата, обаче Ленгаров успя да пребори противника си и да достигне до така желания златен медал.
Той безапелационно показа защо е тренирал и колко е добър и заслужено се окичи с титлата световен шампион в категория 80 кг. лява ръка.
С това Стефан сложи край на "сребърната серия", както я нарече неговата приятелка- Христина Дичева.

  Този медал на Стефан донесе още по- голяма радост на всички български фенове на канадската борба, още повече, че беше единственото златно отличие на форума за България до момента.

  Изключително горда съм със Стефан и се надявам , че той ще продължи в същия дух и в бъдеще. Смея също да твърдя, че Стефан Ленгаров го заслужаваше, при това отдавна.

Честито, Стеф, и успех за напред ! Гордеем се с теб !

Автор: Н. А.

Няма коментари:

Публикуване на коментар