вторник, 19 юни 2012 г.

ЦСКА поиска рекордна сума за Мораеш - вижте кои 3 клуба водят битка за звездата

Жуниор Мораеш може да счупи всички рекорди за най-скъпо продаден футболист от родното първенство в чужбина. Sportal.bg научи, че три европейски клуба искат червената звезда в своите редици и това са Удинезе, Рубин (Казан) и Металург (Донецк). С италианския клуб преговаря мениджърът Джиджи Бекали, с руснаците - Николай Жейнов, а с украинците - Лъчезар Танев. И трите клуба до този момент са предложили по около 3 млн. евро, но това явно се е сторило малко на ЦСКА, тъй като армейците са обявили, че бразилецът струва точно 4,5 млн. евро. Ако някой плати исканата от червените цена, Мораеш автоматично ще бие рекорда на Стилиян Петров за най-скъп трансфер от роден в чуждестранен клуб.

Интересното е, че преди седмица в италианските медии излезе, че Удинезе е готов да даде 4 млн. евро за Мораеш, а техни представители ще пътуват до София за преговори.

Друг любопитен факт е, че преди известно време бразилецът бе футболист на Металург, който го купи от румънския Глория (Бистрица) за около 1,2 млн. евро. В последствие украинците отказаха да платят цялата сума и играчът отново се приба в Румъния, а двата клуба започнаха съдебни дела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар