четвъртък, 14 юни 2012 г.

Великолепната серия продължава! Григор на 1/4-финал в Лондон


За първи път в кариерата си Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на престижния турнир на трева AEGON Championships в "Куинс Клъб" в Лондон с награден фонд 625 300 евро.  Първата ни ракета записа чудесна победа със 7:6(3), 6:4 срещу заемащия 65-ото място в световната ранглиста Никола Маю (Франция). В следващата фаза на надпреварата българинът ще се изправи срещу деветия в схемата Кевин Андерсон (Южна Африка), който надделя със 7:6(10), 7:6(7) Фелисиано Лопес (Испания).

Откриващият сет бе доста динамичен. Григор взе първото си подаване на нула, а в третия гейм трябваше да отразява брейкпойнт и го стори с ас. След няколко грешки от бекхенд 21-годишният хасквлия допусна пробив за 3:4. Маю имаше сетбол при 5:4, но не се възползва. Французинът успя да спаси шест брейкпойнта в оспорвания десети гейм, но при седмия се пропука и по този начин Димитров изравни за 5:5. Така първият сет се реши в тайбрейк. В него най-добрият ни тенисист не изпусна инициативата и го спечели убедително със 7:3 точки. След точно 60 минути игра българинът поведе в сетовете.

Във втората част Григор заигра с още повече самочувствие и логично това даде отражение на случващото се на корта. Българинът печелеше безпорблемно сервис геймовете си и поставяше под напрежение съперника си при неговите подавания. Така се стигна до петия гейм, в който Димитров осъществи пробив - 3:2. Юношеският шампион от "Уимбълдън" и US Open през 2008 година имаше три брейкпойнта при 4:2, но ги пропиля. Въпреки това Григор не позволи обрат и със сервис гейм на нула сложи край на двубоя след час и 35 минути игра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар