сряда, 13 юни 2012 г.

Рос Браун: Непредсказуемата Формула 1 е резултат от устойчивите правила


Рос Браун: Непредсказуемата Формула 1 е резултат от устойчивите правила

© Reuters
Шефът на Мерцедес Гран При Рос Браун заяви, че стабилните правила и премахването на сложните технологии са довели до непредсказуемия сезон във Формула 1.
През изминалия уикенд Люис Хамилтън стана седмият различен победител в първите седем състезания, като по този начина разположи топ 3 в класирането при пилотите в границата от 3 точки.
„Правилата почти не бяха променяни“, каза Браун. „През миналия сезон имаше сериозни размествания при системата за отделяне на газовете, докато сега има няколко варианта за тях, но те не оказват такова голямо влияние. Миналата година трябваше много бързо да разберем как точно изпускателната система влияе на аеродинамиката на болида. Тази година не ни се наложи да правим същото, така че е нормално отборите да достигнат до различни, но конкурентни една на друга технологии.“
„Мисля, че запазването на правилата приближи топ отборите един до друг, а тимовете със средни възможности започнаха да доближават челото. Сега има толкова много нюанси при работата с гумите, че да ги разберем и да ги накараме да работят за нас изисква различна работа от отборите, които разполагат със собствена специфика. Затова мога да кажа, че тимове като Заубер и Уилямс са свършили наистина добра работа“, завърши Браун.

Няма коментари:

Публикуване на коментар