четвъртък, 19 юли 2012 г.

ЦСКА, Левски и Локо /Пловдив/ започват в Лига Европа днес



 Трите български отбора  започват днес похода си във втория по сила турнир на Стария континент. 




ЦСКА започва днес  първия си мач този сезон в европейските клубни турнири. Тимът, воден от Стойчо Младенов се изправя срещу завършилият на трето място в последното издание на словенското първенство Мура в двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа.Тези два отбора се изправят за първи път един срещу дтуг в своята история. "Червените" ще се опитат да постигнат обедителна победа във визита си, за да направят реванша в София протоколен.

Мура се класира за втория кръг след отстраняване на Баку (Азербайджан) след 0-0 в първата среща и 2-0 в реванша. От друга страна, ЦСКА е с проблеми в атака, след като звезда на отбора  Жуниор Мораеш бе продаден на Металург Донецк, а заврналият се  от Динамо Букурещ Мишел Платини ще пропусне двубоя със словенците, тъй като няма работна виза. Дебютъ с червената фланелка в официален мач в европейските клубни турнири ще направят Нилсон Антонио, Абел Анисе и вратаря Томаш Черни. От стартовият състав със сигурност отпадат контузените Николай Дюлгеров, Петър Стоянов и Костадин Стоянов. В последния момент бе картотекиран  и бразилецът Лукас Caша, който ще остане резерва.

Като нападател ще започне завърналият се това лято Килиън Шеридан, а зад него ще действа Абел Анисе, който не е играл в официален мач от 7 месеца. Присо и Христо Янев  ще действат по крилата, а Янчев и Коста Янев  ще образуват двойка вътрешни халфове. В защита Стойчо Младенов ще разчита на  партньорството меьду Крачунов и Апостол Попов, а новото попълнение Сиврад Спрокел ще остане резерва.
Мачът започва в 21:00 часа.




Тази вечер е и първия официален мач на новия Левски. Въпреки че противникът на пръв поглед не стряска, срещата е много важна от психологическа гледна точка за Илиян Илиев и неговите играчи.Спечването с убедителен резултат ще даде желания тласък на проекта, който в момента се изгражда на "Герена". Въпреки това, ако се запише нова европейска издънка, ще удари имиджа на новата селекция на треньора и най-вече оперативната власт, която се похвали за това как се създава професионална среда. Това е официалният дебют на новия треньор Илиан Илиев.
Титуляр ще започне опитният Христо Йовов. Очаква се от ляво  да играе новото попълнение Агиеманг Опоку. Наскоро обаче лекарите на Левски установиха, че при остри единоборства старата контузия в коляното може да бъде възобновена и той ще остане резерва. Станислав Ангелов  се очаква да започне в средата на терена. Разположението  в центъра на отбраната ще заеме Иво Иванов. На вратата ще бъде Пламен Илиев. В допълнение към защитата  ще играят Милдер,Ели Маркес и Старокин. В полузащитата Гаджев ще си партнира с Ангелов, Рамос ще действа по дясното крило. Атаката ще започне Базил де Карвальо, малко зад него ще играе Марсиньо.
Мачът започва в 20:00 часа.




След пауза от 7години отборът на Локомотив /Пловдив/ се завръща на европейската сцена. За съжаление на феновете обаче все още не в собствения си дом "Лаута."
Последният път, когато отборът трябваше да приеме противник бе на стадион "Лазур" в Бургас, а днес ще се изправи срещу холандския Витес в Ловеч.
Футболистите на Емил Велев ще трябва да се направят много силен мач, за да запазят шанс да елиминират холандския си съперник. Локо обаче имат няколко предимства - те не играят в ролята на фаворити и не се очаква да спечелят на всяка цена. В допълнение, клубът от Арнем започна подготовка преди две седмици и половина и е малко вероятно да са достигнали върхова форма.

Мачът започва в 18:30 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар