четвъртък, 21 юни 2012 г.

Манчини - Марио трябва да започне


Треньора на Италия Чезаре Прандели е бил предупреден да започне с  Марио Балотели срещу Англия от наставника на Манчестър Сити Роберто Манчини.Адзурите ще се изправят срещу тима на
Рой Ходжсън на Евро 2012 в неделя в двубой от четвърт-финалите в Киев и Манчини вярва, че острието на Сити може да се окаже от решаващо значение в този мач.
"Марио трябва винаги да играе," заяви Манчини в Гадзета дело Спорт. "Той е най-добрия, и с него националния отбор е много по-силен."
Прандели не започна с 21-годишният Балотели, за първи път по време на Европейското първенство при победата с  2-0  в понеделник над Република Ирландия.
Темпераментния  нападател дойде от пейката и вкара първия си гол в турнира."Италия са много по-силни, ако Балотели играе", каза Манчини.
Аз не искам да открадна работата на Прандели, защото той се справя много добре, но считам Марио за най-добрия италиански нападател.
Марио е шампион и може да ви помогне да спечелите.Касано е втори нападател, Ди Натале също е добър, но има различни характеристики по отношение на Балотели.Манчини, който изведе Сити за първата си титла на висшата лига от 1968 г. насам през този сезон, даде висока оценка на работата, извършена от наставника на Англия до сега,но подчерта,че все още се чувства почерка на Капело."Англия трябва да благодаря на (бившия национален селекционер) Фабио Капело", каза той.
Аз не искам да го защитавам, но това е простата истина.Можете да видите, работата на един добър и опитен треньор като Капело  в този отбор.Англия е един добре организиран отбор, който знае какво иска.
Рой Ходжсън е италиански англичанин Той е интелигентен, добър и хитър - правилният човек за да продължи работата на Капело.Англия чака за своите опоненти и  ги удря на контраатака. Това е част то футбола и ние, италианците, сме майстори на това от доста време.Те са разбрали, че победата е от значение в турнири и Ходжсън винаги е бил прагматичен треньор",завърши Манчини

1 коментар:

  1. Безпорно Балотели е талант,но да не забравяме,че футболистите на Англия го познават много добре и е твърде вероятно да го провокират да направи някоя глупост на терена,а всички знаем,че това му се отдава най-добре.

    ОтговорИзтриване