вторник, 12 юни 2012 г.

Чехите ще гонят каръка с бради !!!

За да се върнат на пътя на победата футболистите на Чехия решиха да потърсят сила в суеверията и спряха да се бръснат. Това е съобщил пред чешките журналисти, които следят тренировките на отбора, вратарят Петер Чех.

"Бръсненето сега е под строга забрана. Този играч, който наруши тази забрана, ще трябва да внесе в общата каса на отбора голяма глоба, обясни още вратарят на Чехия. По думите му, тази инициатива имала сериозното одобрение и на треньора на тима Михал Билек.

Иначе предложението дошло от нападателя на Виктория (Пилзен) Даниел Пиларж. Той дал пример с личния си опит, като през 2011-а година футболистите на Виктория (Пилзен) колективно се отказвали от самобръсначката преди важните мачове. Така те нямали нито една пропусната победа в тези двубои, а пилзенци спечелиха шампионската титла. Сериозното поражение от Русия с 1:4 на старта в група А бил обяснен също така с решението всички играчи да излязат гладко избръснати на терена. Днес чехите ще изиграят втората си среща на Евро 2012, като ще трябва да се противопоставят на Гърция на стадиона във Вроцлав.

Няма коментари:

Публикуване на коментар